MATEN VÅR
Mer enn bare mat
"Matsalen er hjertet på skolen." Her er det matglede, og vi jobber sammen for å skape en varm og inkluderende atmosfære.
Vi bryr oss om det du spiser, velkommen til et måltid hvor maten er god, smakfull og bærekraftig.
Bærekraftig matfilosofi
Vår bærekraftige matfilosofi handler om å servere måltider som ikke bare er smaksfulle, men også næringsrike og godt forankret i miljøbevisste valg. Vi følger en matfilosofi som fokuserer på bærekraft, kvalitet og smak.
Vi lager mat fra bunnen av, fra jord til bord, og tilbyr et variert utvalg av økologiske og næringsrike retter. For tiden er omtrent 40% av maten vår økologisk.
Du kommer helt sikkert til å spise ting du ikke har spist før, vi ønsker å utfordre deg på smaker. Alt fra asiatisk fusion, til tradisjonskost.
Mattilpasning ved allergi
Vi forstår at mange har spesielle kostholdsbehov, og vi tilrettelegger for dette. Vi legger til rette for:
laktosefri
glutenfri
pescetariansk
vegetarisk
vegansk
Dersom du har spesielle behov, tar vi gjerne en samtale for å tilpasse måltidene. Ta kontakt med oss ved spørsmål om kosthold og mattilpasninger. tanita@sogndal.fhs.no
Kortreist og lokal mat
Vi satser på kortreist og lokal mat fordi det gir ferskere smaker, gir oss mat fra jord til bord, og støtter lokale bønder. Ved å bruke råvarer fra egen frukthage, grønnsaksbed og nærområdet, bidrar vi til å redusere miljøavtrykket vårt.
-
Fra egen grønnsakshage får vi:
Grønnkål
Rødløk
Jordskokk
Rabarbra
Urter
Bær
Rødbet
Knutekål
Mangold
Spinat
Eple
Plomme
Pære
Lærdal:
Poteter
Gulrøtter
Moreller
Sogndal
Hjortekjøtt
Villsau
Epler
Sopp
Bær
Kreps fra fjorden
Honning
Lag vår Muhamara
Vi lager endel pålegg til frokost- og kveldsbuffeten. Muhamara er en dipp fra Midtøsten, som er veldig populær. Du kan bruke den på brød, eller som en dipp til grønnsaker.
-
500g grilla paprika
25g soltørka tomat
40g valnøtter
40g mandler
1ts paprikapulver
1ts røykt paprika
¼ ts chipteknologi
1ts salt
1ts lønnesirup
1 fedd hvitløk
Drener paprikaen.
Bland alt sammen med en stavmikser, blender eller foodprosessor.
Oppbevares i kjøleskap.
Holdbar minst en uke.