MATEN VÅR

Mer enn bare mat

"Matsalen er hjertet på skolen." Her er det matglede, og vi jobber sammen for å skape en varm og inkluderende atmosfære.

Vi bryr oss om det du spiser, velkommen til et måltid hvor maten er god, smakfull og bærekraftig.

Bærekraftig matfilosofi

Vår bærekraftige matfilosofi handler om å servere måltider som ikke bare er smaksfulle, men også næringsrike og godt forankret i miljøbevisste valg. Vi følger en matfilosofi som fokuserer på bærekraft, kvalitet og smak.

Vi lager mat fra bunnen av, fra jord til bord, og tilbyr et variert utvalg av økologiske og næringsrike retter. For tiden er omtrent 40% av maten vår økologisk.

Du kommer helt sikkert til å spise ting du ikke har spist før, vi ønsker å utfordre deg på smaker. Alt fra asiatisk fusion, til tradisjonskost.

Mattilpasning ved allergi

Vi forstår at mange har spesielle kostholdsbehov, og vi tilrettelegger for dette. Vi legger til rette for:

  • laktosefri

  • glutenfri

  • pescetariansk

  • vegetarisk

  • vegansk

Dersom du har spesielle behov, tar vi gjerne en samtale for å tilpasse måltidene. Ta kontakt med oss ved spørsmål om kosthold og mattilpasninger. tanita@sogndal.fhs.no

Kortreist og lokal mat

Vi satser på kortreist og lokal mat fordi det gir ferskere smaker, gir oss mat fra jord til bord, og støtter lokale bønder. Ved å bruke råvarer fra egen frukthage, grønnsaksbed og nærområdet, bidrar vi til å redusere miljøavtrykket vårt.

  • Fra egen grønnsakshage får vi:

    • Grønnkål

    • Rødløk

    • Jordskokk

    • Rabarbra

    • Urter

    • Bær

    • Rødbet

    • Knutekål

    • Mangold

    • Spinat

    • Eple

    • Plomme

    • Pære

    Lærdal:

    • Poteter

    • Gulrøtter

    • Moreller

    Sogndal

    • Hjortekjøtt

    • Villsau

    • Epler

    • Sopp

    • Bær

    • Kreps fra fjorden

    • Honning

Lag vår Muhamara

Vi lager endel pålegg til frokost- og kveldsbuffeten. Muhamara er en dipp fra Midtøsten, som er veldig populær. Du kan bruke den på brød, eller som en dipp til grønnsaker.

    • 500g grilla paprika

    • 25g soltørka tomat

    • 40g valnøtter

    • 40g mandler

    • 1ts paprikapulver

    • 1ts røykt paprika

    • ¼ ts chipteknologi

    • 1ts salt

    • 1ts lønnesirup

    • 1 fedd hvitløk

    Drener paprikaen.

    Bland alt sammen med en stavmikser, blender eller foodprosessor.

    Oppbevares i kjøleskap.

    Holdbar minst en uke.